Agenda

      07/04/2019 - 3/11/2019
Begeleide bezoeken op zondag

Vanaf zondag 7 april tot en met zondag 3 november kan je het Merghelynck Museum individueel bezoeken. Klik hier voor meer informatie.

      PAAS-, zomer- en herfstvakantie
Hoe word ik lakei of dienstmeid?

Iedere zondag tijdens de vakantie zijn er lakei- en dienstmeidopleidingen in het Merghelynck Museum! Klik hier voor meer informatie.

                                                                                              

Voorbije activiteiten 

In 2016 liep de tentoonstelling Kleur & Elegantie in de pas gerenoveerde   stijlkamers van het Museum Merghelynck in Ieper.

Top couturier Edouard Vermeulen, hofleverancier van diverse koningshuizen en Ieperling van geboorte, gunde de bezoekers een blik achter de schermen van zijn internationaal vermaarde modehuis Natan. In de tentoonstelling was te zien hoe hij zijn ideeën omtoverde tot prachtige collecties. Van inspiratie tot presentatie!

Edouard Vermeulen is gekend als couturier van het Belgische, Nederlandse en Luxemburgse koningshuis en draagt sinds 2003 de 
titel hofleverancier. Naast het couturehuis Natan bouwde hij de ready-to-wear lijnen uit met honderdvijftig verkooppunten wereldwijd.

Naast heel wat originele stukken en foto’s waren ook drie kortfilms over het proces van inspiratie tot presentatie in de tentoonstelling te zien. Ook het oorspronkelijke huis Natan en de band tussen de familie Vermeulen en Ieper kwamen in de tentoonstelling Kleur & Elegantie aan bod.

Deze tentoonstelling gaf de bezoeker inzicht hoe een NATAN-collectie tot stand komt. Wat waren de inspiratiebronnen van Edouard Vermeulen? Welke stappen gingen een afgewerkte creatie vooraf? Originele ‘moodboards’ verduidelijkten de eerste fase met daarna de keuze van de stoffen. Schetsen werden tot patronen uitgewerkt en leidden tot een modeljurk in ongebleekt katoen. Het verschil tussen ‘prêt-à-porter’ en ‘haute couture’ werd duidelijk aan de hand van enkele exclusieve stukken. Eens de collectie klaar was volgde een fotoshoot en défilés met presentatie van de nieuwste creaties.