Kunst in Ieper 24 - 25 - 26 mei

Tijdens het Kunst in Ieper weekend slaan de Ieperse galerijen, het Yper Museum, het Merghelynck Museum en het Perron de handen in elkaar om hedendaagse kunst en cultureel erfgoed te tonen aan een kunstminnend publiek van binnen en buitenland.

'dé Academie in residence' in het Merghelynck Museum

De leerlingen van de ateliers schilderkunst en keramiek van dé Academie stellen hun creaties voor in het Merghelynck Museum. Inspiratie voor hun werken haalden ze uit de veelzijdige collectie van Arthur Merghelynck. Op vrijdagavond voeren de leerlingen klassieke zang en woord je mee naar de 18de eeuw. 

De tentoonstelling is gedurende het hele Kunst in Ieper weekend gratis te bezoeken, mits reservatie. 

Op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei kun je het Merghelynck Museum telkens bezoeken van 10u tot 18u.

Reserveer hier een tijdslot. 

   

 

‘ONmogelijk’ in het Yper Museum

De leerlingen van TI Heilige Familie presenteren hun driejaarlijkse mode- en kunsthappening in het Yper Museum. Hun project kreeg de titel ‘ONmogelijk’. Met de komst van virtual reality en social media, kortom het digitale tijdperk, lijken de mogelijkheden eindeloos. Maar schuilt daar geen gevaar in? Wat is nog werkelijkheid en wat is gefantaseerd? De wereld draait door. Draaien we mee of geven we tegenwind?

De tentoonstelling is gedurende het hele Kunst in Ieper weekend gratis te bezoeken. Enkel op vrijdag 24 mei is het nodig om te reserveren. 
ONmogelijk is volzet op vrijdagavond 24 mei.